{ "title": "Kanamalı Sistit", "image": "https://www.sistit.gen.tr/images/kanamali-sistit.jpg", "date": "20.01.2024 17:39:21", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Kanamalı Sistit, özellikle demir eksikliği sonucunda idrarda kan oluşmasına bağlı ve sürekli idrardan kan gelmesi ayrıca idrardan kan gelmesi dışında kanamalı sistit hastalığına yakalanan kişilerin devamlı idrarları kırmızı renkte olması bu kişilerin idrar kanallarında oluşan kan pıhtıları ile kapanması sonucu da oluşan durumdur ve yine kanamalı sistit hastalığı olarak kişilerin demir eksikliği anemisi olarak da ortaya çıkan kanamalı bir hastalıktır. Ayrıca kanamalı sistit hastalığının da hastanın idrarının kırmızı renkte olması ve idrar kokusunun normalden çok daha kötü kokuya sahip olduğu da bilinmektedir. Kanamalı sistit hastalığı daha çok kimyasal lezyonlar ve viral enfeksiyonlar sonucu oluşmaktadır. Kanamalı sistit hastalığı genellikle bir hafta gibi süre içerisinde çoğu zaman kendiliğinden geçtiği de bilinenler arasındadır. Kanamalı sistit kişilerde alevlenme ve remisyon dönemlerinde oluştuğu bilinmektedir.

Kanamalı Sistit Hastalığının Faktörleri
Kanamalı Sistit Belirtileri Nelerdir?

Kanamalı sistit hastalığının en belirgin belirtileri arasında hastanın çok sık ve ağrılı idrara çıkma öyle ki kanamalı sistit hastalığına yakalanan kişi her 10 dakikada bir idrara çıkma hissi duyar ve bazı zamanlarda artık dayanılmaz bir şekilde ağrı olduğu da bilinenler arasındadır. Bu kadar çok idrara çıkma hissi yanı sıra gelen idrar oranı sadece birkaç damla olmaktadır. Ayrıca kanamalı sistit belirtileri arasında kişide yüksek ateş, üşüme hissi, çok halsizlik hissi ve kişinin verimliliğinde ciddi oranda kayıp oluşması gibi durumlar oluşması. Kanamalı sistit hastalığı belirtileri arasında yer almaktadır.

Kanamalı Sistit Tanı Nasıl Konulur?

Kanamalı sistit hastalığının tanısı için hastanın bol miktarda sıvı tüketimi sağlanarak tanının konulması çok önemlidir ve yine kanamalı sistit tanısında kişiye yatak istirahati ve özel diyetler uygulanması sonucu tanı çok daha çabuk konulmaktadır. Genellikle hastaya diyet uygulamalarda baharatlı ve ekşi yiyeceklerden uzak tutulması kanamalı sistit hastalığının tanısı için çok önemlidir.

Kanamalı Sistit Tedavi Nasıl Yapılır?

Kanamalı sistit hastalığının tedavisinde ise öncelikle hastalığın sebepleri laboratuvar ortamlarında kan ve idrar değerleri test edilerek araştırılmalı ve genel ve yerel antibiyotik grubu ilaçlar ile tedaviye başlanmalıdır.
" } ] }