{ "title": "Kadınlarda Sistit", "image": "https://www.sistit.gen.tr/images/kadinlarda-sistit.jpg", "date": "20.01.2024 04:21:02", "author": "çiğdem aydoğdu", "article": [ { "article": "
Kadınlarda Sistit, Sistit, daha çok kadınlarda görülen enfeksiyon sonucunda mesanenin iltihaplanmasıdır. Sürekli olarak idrara çıkma isteği ve idrarını yaparken ağrı ile yanma gibi belirtiler olur. Zamanında müdahale edilmez ise böbrekleri de etkileyerek mesane ve böbreklerde kalıcı rahatsızlıklar oluşturabilir. Bu hastalığa yakalanmamak için bolca su tüketmek en iyi yollardan birisidir. Sistite, kadınların %20-40'ı hayatları boyunca en az bir kez yakalanıyorlar. Özellikle kısa üretrası olan, yatalak, menopoza girmiş, antidepresan kullanan, normalin dışında mesane kontrolü olan ve gebelik kabızlığı yaşayan kadınların bu hastalığa yakalanma oranları çok yüksektir.

Kadınlarda Sistit Belirtileri Nelerdir?
Sistite Yakalanmamak İçin Yapılması Gerekenler
Kadınlarda Sistit Nasıl Tedavi Edilir?

Tedavi edilmesindeen önemli faktör bolca su içilmesidir. Yarım su bardağı suyunun içine 1 çay kaşığı sade soda koyularak içilmesi idrardaki asitleri azaltır. Eğer rahatsızlığınız ilerlerse antibiyotik kullanacak duruma gelirseniz mutlaka doktorunuza danışın öyle antibiyotik kullanın.

Sistite Evde Uygulanabilecek Tedavi Şekilleri
" } ] }